Online zelfhulp

Evie biedt online zelfhulp voor en alleen van jou. Iedere zelfhulptraining is gratis en kun je volgen in jouw eigen tempo en waar en wanneer het jou uitkomt. Niemand kijkt bij deze trainingen met je mee, je volgt de trainingen echt voor jezelf. Onderstaand vind je de beschikbare zelfhulptrainingen:

Beter slapen

Goed slapen is belangrijk. Iedereen heeft slaap nodig om tot rust te komen en te herstellen. Helaas gaat goed slapen niet bij iedereen vanzelf. Kom jij moeilijk in slaap? Of lukt het je niet om de hele nacht door te slapen? Het is mogelijk om jouw slaappatroon te veranderen.
Evie biedt online zelfhulp om zelf aan de slag te kunnen met jouw slaapproblemen.

Ga naar zelfhulp ‘Beter slapen’

Je probleem in kaart

Je zit niet lekker in je vel of loopt tegen een of meer problemen aan. Wat is er precies aan de hand? Wat kan jou helpen om hieraan te werken? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, helpt de online zelfhulp van Evie jou om je situatie stap voor stap in kaart te brengen zodat je hier als volgt mee aan de slag kunt gaan om vooruit te komen.

Ga naar zelfhulp ‘Je probleem in kaart’

Mindfulness

De online zelfhulp Mindfulness kan om diverse redenen gevolgd worden: je wilt meer rust ervaren, minder piekeren, beter omgaan met stress, beter concentreren, beter slapen of beter ontspannen. Bij Mindfulness doe je als het ware een stapje terug en merkt op wat er om je heen en binnen jezelf gebeurt. Zo word je je meer bewust van je eigen ervaringen. Door hier zonder oordeel naar te kijken, wordt het makkelijker om je ervaringen te laten zijn zoals ze zijn.

Ga naar zelfhulp ‘Mindfulness’

Zelfbeeld

Kun jij goed benoemen wat je positief aan jezelf vindt? Veel mensen blijken dit lastig te vinden. Verbeterpunten daarentegen kunnen we wel allemaal hardop benoemen. Zodra deze verbeterpunten, oftewel de meer negatieve punten, de overhand gaan nemen wordt je zelfbeeld ook negatief. Dit kan zwaar op je drukken. Om je te helpen aan een meer realistisch zelfbeeld biedt Evie online zelfhulp waarin je aan de slag gaat met diverse oefeningen.

Ga naar zelfhulp ‘Zelfbeeld’

Ontspannen

Gespannen zijn voel je in je lijf, je hoofd en vaak overal tegelijk. Spanning is normaal, soms zelfs gezond, maar zodra het je moeilijk lukt om weer te ontspannen, kan je hier last van krijgen. Evie biedt online zelfhulp die je leert hoe je je kunt ontspannen.

Ga naar zelfhulp ‘Ontspannen’

 

Je persoonlijke route

Wat is een persoonlijke route? En wat kun je ermee? In deze korte module wordt hier antwoord op gegeven.

 

Ga naar zelfhulp ‘Je persoonlijke route’

 


Dagboeken

Emotie

Met het dagboek ‘Emotie’ houd je bij hoe je gevoel van die dag was. Je kunt je gevoel ook toelichten met behulp van tekst of een foto. Je kunt je gevoel per dag volgen in een grafiek. Zo krijg je meer inzicht in je gevoel.

Ga naar dagboek ‘Emotie’ 

Inspiratie momenten

In dit dagboek kun je met behulp van tekst en foto’s momenten verzamelen die jou inspireren. Dit kan je op moeilijke momenten wat moed geven.

Ga naar dagboek ‘Inspiratie momenten’

 

Moment

Met het dagboek ‘Moment’ kun je momenten vastleggen. Dat kunnen bijvoorbeeld leuke, zware, grappige, verdrietige, stoere, onverwachte of gezellige momenten zijn. Door deze momenten te verzamelen heb je een plek voor jezelf om terug te zien wat je allemaal hebt meegemaakt.

Ga naar dagboek ‘Moment’